HENDRIKS & zn

telefoon
010 477 08 96
e-mail
info@jjhendriks-zn.nl

Geschiedenis

geschiedenis.jpg

 

J.J. Hendriks & zn is opgericht op 6 januari 1934, als eenmanszaak, door de opa van de huidige directeur/eigenaar Arno Hendriks.

Opa en oma Hendriks breidde het bedrijf in 1939 uit met een winkel in verlichtingsornamenten en electrotechnische materialen aan de Gerrit van de Lindestraat in Rotterdam West. In de loop van de jaren na de oprichting werd het bedrijf verspreid over diverse panden in deze straat.

In 1968 trad hun jongste zoon, Ruud Hendriks, in dienst. Al snel groeide het bedrijf uit zijn jasje en verhuisde het in 1987 naar de Korenaarstraat. De winkelfunctie hield toen op te bestaan, wel bleef de afhaalbalie in gebruik. Door het uitgebreide dienstenpakket werd het pand aan de Korenaarstraat ook al snel te klein en in 1999 verhuisde het bedrijf naar de Schuttevaerweg 93, op het industrieterrein Spaanse Polder, nabij het Sparta Stadion en met zicht op de Van Nelle Ontwerpfabriek. Dit pand is goed bereikbaar voor de klanten met altijd genoeg parkeergelegenheid voor de deur.

In 1987 trad de zoon van Ruud en Ali Hendriks, Arno Hendriks, als 3e generatie, toe tot het familiebedrijf. In 2012 nam hij het roer over van zijn vader Ruud Hendriks. Ruud zal de komende jaren nog als adviseur aan het bedrijf verbonden blijven.

Persoonlijk contact, service en de tijd nemen voor de klanten, opdrachten en medewerkers staan bij J.J. Hendriks en zn voorop. Er werken 10 medewerkers bij J.J. Hendriks en zn, sommige daarvan zijn al meer dan 25 jaar in dienst.

De winkelfunctie mag dan verdwenen zijn, nog altijd komen er klanten aan de balie met de vraag naar een specifiek product of onderdeel of hebben een technisch probleem. Bij J.J. Hendriks & zn kunnen ze altijd terecht!